Terug naar de lijst
Hoe uw ramen kiezen?

Share

wako

Ajouté le 5 June 2020

Hoe uw ramen kiezen?

Laten we eerlijk zijn, de keuze van ramen is een aanzienlijk budget bij het bouwen of renoveren van een huis. Het is daarom essentieel om de tijd te nemen om na te denken over het maken van de beste beslissing voor uw huis. In dit geval kunnen verschillende factoren een rol spelen: de stijl van het huis, de kwaliteit, de offertes, ...

Bij de keuze van de ramen moet rekening gehouden worden met de stijl van het huis.

Dankzij hun finesse en esthetische uitstraling passen aluminium profielen perfect bij moderne omgevingen en zijn ze meer geschikt voor eigentijdse woningen.
PVC was minder esthetisch, maar wordt steeds belangrijker met het gebruik van renolit of imitatiemogelijkheden.
Als u grote raampartijen heeft, kies dan voor aluminium.

Productie en plaatsing zijn twee belangrijke dingen tijdens de besluitvorming.

In veel gevallen worden de profielen vervaardigd door één bedrijf, de samenstelling van het raam door een ander bedrijf en wordt de installatie uitgevoerd door een derde bedrijf. Het is daarom van essentieel belang dat deze drie stappen perfect gerealiseerd worden.
Kwaliteit hangt niet alleen af van de productie van het raam, maar ook van de plaatsing. Een goede plaatsing zorgt voor een goede luchtdichtheid.

Denk aan lokale productie. Hoe nabijer de fabriek en de plaatser zich bevinden, hoe sneller de interventie zal plaatsvinden in geval van mogelijke problemen. Bovendien is het kopen van lokaal gemaakte producten een milieuvriendelijke keuze, omdat het betekent dat ze niet over lange afstanden vervoerd dienen te worden.

Als u wordt gevraagd om verschillende leveranciers te ondervragen

moet u controleren of de naverkoopdienst en garantie is inbegrepen in de prijs. Op deze manier kan u ze duidelijk vergelijken en de keuze maken die het beste bij u past.

Controleer ook de isolatiewaarde. Deze stemt overeen met de hoeveelheid warmte die per m2 ontsnapt in de mate van temperatuurverschil. Hoe zwakker deze is, hoe meer het element isoleert. Pas op, een te goede isolatie is niet altijd geschikt voor alle soorten woningen..

Heb je nog geen beslissing genomen? Vraag ons naar een offerte.

Sources : Top construction 2017, p.24 | Habitat concept, Edition 2017-2018, p.112-113 | Engie blog, "Solutions pour la maison, nouvelles fenêtres, 5 critères"

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.
Cookies Policy