Doelstelling klimaat neutraal

Ons engagement beperkt zich niet tot het verbeteren van uw leefomgeving

Doelstelling klimaat neutraal

... We willen ook de toekomst veiligstellen

WAKO, de beste partner voor uw ramen en deuren.

Staat u op het punt te investeren in nieuwe ramen en deuren? Spreekt het aanbod van WAKO u aan? Met de producten en de diensten van WAKO krijgt u een unieke prijs-kwaliteitsverhouding op de markt. Daar staan we voor, sinds het prille begin. Maar vandaag willen we nog een stapje verder gaan.

Samen zetten we ons in voor een betere toekomst

Het milieu beschermen is ongetwijfeld de grootste uitdaging waar we als mens vandaag mee geconfronteerd worden. Doen we niets, dan stevenen we af op een catastrofe.

Als verantwoordelijk producent en industrieel is WAKO het aan zichzelf verplicht om actief bij te dragen tot de bescherming van ons milieu.

Streefdoel WAKO: Klimaat neutraal

WAKO heeft zich altijd al bekommerd om de milieuproblemen en is sinds 2013 sterk betrokken bij dit proces. We moeten zelfs nog verder gaan, daarom engageert WAKO zich om 100 % van de CO2-voetafdruk van zijn industriële, alsook zijn commerciële activiteiten te compenseren.

De CO2-voetafdruk vertegenwoordigt de hoeveelheid koolstof (CO2) die wordt uitgestoten door een activiteit, een persoon, een organisatie door het verbruik van energie en grondstooen.

De koolstofcompensatie gebeurt door bomen aan te planten in het kader van grootschalige projecten, waaronder kwekerijen en plantages.

Om die doelstelling te bereiken, hebben we alle spelers uit ons economisch circuit nodig:

  • Onze leveranciers, die een bijdrage zullen leveren om hun eigen voetafdruk te compenseren en bij te dragen tot de onze.
  • WAKO, dat naast een beleid om zijn ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen (beter afvalbeheer, energiebesparing, optimalisatie van het transport, enz.) door een financiële investering zal compenseren wat het zelf niet kan verminderen.
  • Onze schrijnwerkers-adviseurs, die worden uitgenodigd om bij te dragen aan die compensatie.
  • En u natuurlijk, de eindconsument van onze producten, die ook, als u dat wenst, uw steentje kunt bijdragen.

Hoe de CO2-voetafdruk compenseren?

Door te investeren in zogenaamde ‘koolstofputten’ zoals herbebossingsprojecten.

Bossen spelen een cruciale rol bij de opslag van koolstof en de stabiliteit van het klimaat.

Ontbossing is echter goed voor bijna 20 % van de wereldwijde antropogene CO2-uitstoot en is de derde grootste bron van emissies, na steenkool en aardolie.

« Bosbehoud en herbebossing zijn meer dan ooit een belangrijk aandachtspunt van de wereldwijde strategie om de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. »
(Bron WWF: ‘Living Planet Report 2012)

Concreet

We stellen voor om de uitstoot die aan uw bestelling gekoppeld is, te compenseren of meer !

Per aangekocht raam in aluminium stellen we voor € 3 te storten aan ‘Kiem des Levens’, dat met het geld 12 nieuwe bomen aanplant.

Per aangekocht raam in pvc stellen we voor € 1 te storten aan ‘Kiem des Levens’, dat met het geld 4 nieuwe bomen aanplant.

Rekeningnummer van de vzw KIEM DES LEVENS

Voor België:
BE 87 0015 8400 0094 (BIC: GEBABEBB)
Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 EUR. ALS MEDEDELING ‘WAKO’ VERMELDEN

Voor Luxemburg:
LU 79 0030 8840 8864 0000 (BIC: BGLLLULL)
ALS MEDEDELING ‘WAKO’ VERMELDEN

Wat levert het u op?

U draagt actief bij tot een herbebossingsproject en dus ook tot een wereldwijde vermindering van CO2-uitstoot.

Wij raden u aan om uw inzet op een bord op uw site te plaatsen en toegang te hebben tot onze wedstrijd die u en de persoon van uw keuze misschien een week lang mee zal nemen naar Costa Rica.

Meer informatie op onze website www.wako.be/nl/wedstrijd

(De compensatie van de CO2-uitstoot door uw reis zit vervat in onze compensatie-inspanning)

Graine de vie

WAKO werkt sinds 2015 samen met de ngo ‘Kiem des levens’

  • opgericht door vrijwilligers
  • met een internationale dimensie
  • en met als doel de ecologische voetafdruk van de inwoners van onze geïndustrialiseerde landen te compenseren door aanplanting van bomen in ontwikkelingslanden.

Meer informatie over: www.grainedevie.org

Waarom Madagascar?

  • Een van de armste en meest ontboste landen ter wereld
  • Zal als een van de eerste landen de eiecten van de klimaatopwarming ondervinden (droogte, hongersnood, wervelstormen, erosie,...)
  • We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: nieuwe bossen aanplanten in Madagascar, dat betekent onze luchtkwaliteit verbeteren en de eeecten van de klimaatopwarming in onze streken inperken.

Hoe deelnemen?

Onderaan de bestelbon van uw WAKO-deuren en -ramen ziet u een vakje. Dat kruist u aan als u wilt deelnemen.

Uw certificeerde WAKO-schrrnwerker

Aarzel niet om uw WAKO schrrnwerker-adviseur te raadplegen.

Uw WAKO schrijnwerker-adviseur begeleidt u van de opmeting tot de dienst na-verkoop. Hij is een vakman, een echte professional, opgeleid door WAKO. Hij woont in uw regio en kent ook uw omgeving. Hij begeleidt u stap voor stap en zal u de beste investering aanbevelen. Hij staat ook in voor de plaatsing van uw deuren en ramen.